Ahad, 4 Disember 2016

Cari peluang kerja di rumah dengan bisnes melalui handphone


Okeh

Mungkin anda ketika ini sedang mencari kerja sambilan atau kerja sampingan. Al maklum sahaja lah dalam situasi nilai Ringgit yang tidak menentu ini perbelanjaan harian kita semakin meningkat. Itu memang tak dinafikan. 

Saban hari banyak emel, whatsapp dan Fb mesej yang aku terima bertanya macam mana nak buat duit secara PERCUMA di internet.

Jawapan aku paling mudah buat duit dengan affiliate.

Cari peluang kerja di rumah


Itu paling senang dan cepat buat duit TETAPI anda perlu tahu caranya. Bukan main bantai je buat spamming sana sini. Paling efektif untuk main affiliate perlu ada blog. Sebaik baiknya satu blog untuk satu niche sahaja dan jangan bercampur aduk. Lagi satu jangan offer dua tiga program affiliate dalam satu blog melainkan anda sudah mahir dan tahu nak bezakan pengunjung.

Usah tipikal dengan pemikiran kita mudah untuk buat duit internet. Kalau “DUIT” yang menjadi sasaran anda, aku katakan paling lama pun sebulan aje anda boleh bertahan. Sebabnya proses pembelajaran itu cukup panjang dan agak menyeksakan melainkan anda mempunyai minat yang mendalam. 

Aku memahami ramai nak buat duit PERCUMA dan suka pada yang PERCUMA tetapi takut nak keluarkan wang untuk dapatkan panduan berguna. Itu lumrah manusia. Siapa yang tak suka benda Free kan..

Sebut pasal PERCUMA aku ada sediakan ebook Strategi RM5000 sebulan dengan bisnes Simkad Handphone. Jika anda berminat nak ceburi bisnes handphone dan nak tahu selok beloknya boleh muat turun dahulu ebook ni pada link di bawah :


Dengan kemudahan handphone dan smartphone hari ini, lagi memudahkan untuk kita berniaga secara sambilan dan boleh dilakukan dirumah. Sekarang ini kan banyak group Whatsapp, Telegram, Weechat dll. Peluang sebegini perlu digunakan sebaiknya untuk memasarkan produk perniagaan anda. 

Cumanya anda perlu tahu teknik copywriting ayat jualan yang menarik minat. Itu penting. Dan hal ini adalah subjektif dimana anda perlu membuat ujikaji beberapa jenis iklan hingga lah anda temui iklan yang benar benar berkesan.

Membuat bisnes dropship juga adalah satu peluang kerja di rumah dan boleh dijalankan melalui handphone sahaja. Melalui aplikasi menarik yang ada dalam android, banyak apps berguna yang boleh kita gunapakai untuk tingkatkan jualan. 

Aku kongsikan sedikit beberapa teknik pemasaran yang masih evergreen dan ada peminatnya tersendiri.

Antara kaedah atau teknik pemasaran yang masih relevan dan berkesan untuk dapatkan jualan yang bagus adalah :

  • Promosikan perniagaan secara langsung one to one. Mudah cakap kena ringan mulut berkongsi dengan orang ramai. 
  • Promosi perniagan dengan kertas seperti risalah brochure, kad perniagaan atau banner.
  • Promosi perniagaan melalui Media Sosial
  • Promosi perniagaan berbayar dengan Fb ads, istalgaram, adwords dan sebagainya.
  • Promosi Produk Perniagaan Menerusi Website atau Blog
  • Pemasaran atau Promosi melalui Forum Website
  • Pemasaran online melalui telefon mobile dan emel
  • Pengiklanan di tempat-tempat menunggu atau majalah
  • Promosi perniagaan melalui pengiklanan percuma
  • Promosi perniagaan melalui surat.


Dan akhir sekali ingatlah pesan aku ni..

Anda buatlah seberapa banyak promosi sekali pun tetapi perkara yang UTAMA jangan dilupakan.

Rezeki ni Allah yang bagi.. So jangan berkira dengan Dia.. Kalau Dia 'panggil' solat, jangan berkira, cepat-cepat pergi, tinggalkan kerja dunia tu.. Kalau ada hambaNya yang memerlukan, jangan berkira, cepat-cepat hulurkan bantuan.

Okeh.

Peluang kerja di rumah dengan bisnes melalui handphone sebenarnya terlalu banyak dan mudah untuk kita kendalikan. Sambil sambil duduk pun sebenarnya macam macam idea boleh timbul untuk memberi servis kepada masyarakat sekeliling, contohnya servis cuci carpet, servis basuh kereta dan lain lain. 

Aku doakan semoga anda Berjaya!

P/s : Tawaran menarik untuk 500 orang terawal. E-Book Percuma untuk dikongsi berkenaan Rahsia dapat  RM5000 dengan bisnes simkad buat secara santai dirumah. 

Laporan ini boleh download percuma DISINI

Read More

Jumaat, 18 November 2016

Tips dan Formula simple Buat surat jualan


Korang nak buat surat jualan, tapi kekeringan Idea nak tulis apa?

Itu normal dan ramai usahawan internet mengalami perkara yang sama..

"Adoi.. Tak tahu lah nak tulis apa!!"

"Boh... takde idea lah nak tulis apa..."

Aku pun pernah juga jadi sama macam korang. Selalu blur dan takde idea nak tulis apa, banyak fikir je dari menaip... idea takde beb... 

Lama juga fikir tu, hanprak.. takde apa pun aku tulis.. Last sekali, scroll je facebook, baca pasal Bersih , Gosip gosip artis.. layan layan komen.. likes sana sini.. habis macam tu je masa seharian aku.. hehehe

Formula simple Buat surat jualan

Bila fikir fikir memang banyak masa aku dah terbuang, lepas tu aku cari cara macam mana nak dapatkan idea untuk menulis surat jualan.. Kemudian aku cuba buat satu dua cara dan hasilnya dapat juga aku siapkan surat jualan dengan MUDAH dan PANTAS serta WOW!

Kalau korang adalah usahawan internet yang BUNTU tak tahu nak tulis apa pada surat jualan produk, aku kongsikan tips simple yang aku rembat dari otai otai kat FB... Baca dan cuba buat apa yang aku kongsi lepas ni...

Okeh..
Tarik nafas dalam dalam dulu.... Hembus..

Orite...
Jom baca tips & formula simple menulis surat jualan

Tips Pertama 

Kenali Siapa Pelanggan Ideal korang


Nak tulis surat jualan, korang perlu tahu dahulu siapa prospek atau pelanggan ideal produk korang. Cara nak kenal mereka adalah melalui pemerhatian gerak geri pelanggan korang. Tapi pada aku cara yang lebih efektif adalah bertanyakan dengan mereka beberapa soklan penting seperti apa masalah yang mereka hadapi? 

Apa yang mereka nak capai? Apakah bahasa dan ayat ayat yang biasa mereka gunakan? dan pelbagai soalan lain lagi yang korang boleh tanya pada mereka.

Oleh itu, korang akan mudah faham dengan kehendak pelanggan ideal dan dari situ secara tak langsung mudah anda untuk tulis surat jualan yang power!

Tips kedua

Jual Faedah atau Manfaat 


Korang sudah tentu faham sebagai seorang usahawan perkara penting adalah memberi kepuasan kepada pelanggan. jangan jual pada ciri ciri yang ada pada produk tu kerana silap haribulan akan memakan diri sendiri. 

Contohnya, korang jual produk nak kurus. Untuk mantapkan penulisan pada surat jualan, korang perlu ceritakan apa faedah yang pelanggan korang akan dapat bila beli produk kurus tu dan bukannya cerita pasal pakaging produk ataupun rupa bentuk produk.. Macam tak berapa sesuai.. Kalau bekas tu diperbuat daripada bahan mudah pecah lain cerita..

jadi, anggaplah korang sebagai penjual "penyelesaian" kepada masalah mereka dan nanti korang akan rasa mudah nak tulis surat jualan power.

Tips ketiga

Masukkan Testimonial


Bagi mendapat kepercayaan kepada prospek, testimoni adalah sangat WAJIB untuk diletakkan dalam penulisan web jualan korang. Ini adalah cara terbaik sebagai sokongan tambahan kepada produk korang. Biasanya, testimoni ini akan buat produk korang akan kelihatan lebih WOW ! dan berpeluang tukar prospek kepada pelanggan.

Tips keempat

Tepis Rejection


Sebagai usahawan usah risau tentang rejection sebab itu lah benteng benteng yang perlu korang pecahkan. Sebelum prospek buat rejection awal awal korang perlu buang segala halangan yang ada dalam fikiran prospek. Memang lumrah otak manusia telah di setkan perkataan "NO" bila berdepan dengan tawaran produk. Jadi tugas penting korang adalah untuk "buang" perkataan "No" yang bersarang dalam fikiran mereka. 

Korang cuba fikirkan apakah penyebab prospek anda tak nak beli produk korang sekarang. Fikir dulu sejenak. Bila korang dah dapat jawapannya, cuba "lawan" balik siap-siap dalam surat jualan korang.

Contohnya, boleh tawarkan prospek "JAMINAN PULANGAN WANG". Biasanya prospek sangat takut dengan risiko yang bakal dihadapi kalau produk tu tak memberi sebarang manfaat pada mereka seperti yang korang tulis dalam web jualan. 

Dengan cara ni, prospek korang akan lebih berani untuk try produk korang walaupun diaorang tak pernah jumpa korang pun. jadi "rejection" risiko dah pun korang "hapus" dalam benak fikiran prospek.

Kelima

Suntik Teknik "Urgency"


Ini yang ramai orang buat dan memang aku tak nafikan teknik "scarcity" atau "urgency" ini banyak bantu tingkatkan jualan produk di web jualan. Contohnya, produk di tangan kami cuma ada 3 unit aje lagi. Siapa cepat, dia dapat harga diskaun!

Banyak lagi teknik "urgency" yang korang boleh gunakan. TETAPI pastikan korang tak kelentong prospek. 

Biasa yang aku jumpa, 

Janji akan naikkan harga jualan setelah cukup masa yang ditetapkan... tapi bila sampai masa, harga masih sama je. Cara ini memang akan menyebabkan kredibiliti korang sebagai usahawan akan kurang diyakini dan prospek tidak lagi percaya dengan tawaran tawaran pada masa akan datang. 

Biasa teknik ini yang selalu aku gunakan untuk tulis surat jualan. Listkan satu persatu, ikut langkah demi langkah. Jika korang takde sangat idea nak tulis apa, tinggal dulu...

Pergi keluar ambil angin..buang angin.. dan kemudian sambung tulis point seterusnya.. Point awal tu biar dulu buat sementara..

Praktikkan selalu teknik penulisan ni. Lama lama kerja korang akan jadi lebih mudah sebab korang dah terbiasakan diri untuk menaip dan menulis. 

Aku doakan pada korang..

Semoga berjaya!
Read More

Boleh Jadi Kaya ke dengan Affiliate?


Hurmmm

Berat juga aku nak jawab soalan cam gini. Sebabnya dah ramai yang bertanya kat aku..

Cuma aku ni jenis yang sentiasa positif haha..

Jawapan aku kekal cam biasa… “BOLEH”

…….
………..

Tapi korang piker sendiri lah bukan mudah nak jadi jutawan ni.. Aku belum dengar lagi orang kita jadi jutawan dengan Affiliate.. Kalau dropship tu berlambak juga dan aku pernah handle kes jual gadjet di Insta sampai sales 30 Juta..

Tunetalk, Tone excel, Tone plus?


Pada aku itu bukan program affiliate…

Tapi keyakinan aku cukup tinggi yang ramai orang kita dah berjaya dapat income lebih dari 1 Juta dari bisnes sen sen ni..

Kebanyakannya mereka yang buat sales gila gila masa program ni launching..

Dan majoriti dari kawan aku yang buat ni takda lagi yang dapat income banyak tu..
Kiranya yang aku dengar majoriti, boleh cecah RM20K sebulan, RM7K sebulan, dua ratus sebulan, banyak lagi lah.. Tengok pada usaha diaorang..

Pada aku program ni se akan akan MLM tapi bukan lah MLM sebabnya syarikat takde mohon lesen AJL pon..

Produk diaorang cuma atas sekeping simkad aje.. Kiranya kalau jual simkad tu dapatlah kelebihan kelebihan.. Untung untung boleh dapat BMW 3 Series kalau nama naik cabutan bertuah..

Caranya buat duit dengan jual simkad 

Okeh lah.. aku malas nak cerita pasal tone plus a.k.a tunetalk ni..

Siapa nak buat, boleh terus buat… tak nak pun takpa..

Tapi usah kondem ahli toneplus.. sebab bisnes diaorang genuine bisnes.. takkan Tan Sri Fernandes (owner Air Asia) nak buat skim cepat kaya.. dia pon dah kaya ape..

Nak daftar percuma boleh rujuk group “smart” smartprepaid2u

Okeh...

Terus Terang Aku Katakan Program Affiliate ni susah sebenarnya.

Ya.

Betul. Serius..

Tepuk pipi dulu.. jom kembali ke alam realiti semula.

Benda ni totally susah. Korang nak kena ambil tahu pasal domain hosting, pasal blogspot, pasal nak buat backlink, pastu kena pilih produk, nak kena pandai cari produk bagus, kena tahu tulis ayat copywriting, belajar pulak teknik SEO, beli domain, dan macam macam lagi lah korang kena tahu…

Why?

Sebab aku sendiri pun tak tahu apa-apa masa buat mende alah ni 8 tahun lepas..

Dari sehari ke sehari aku kena study dan kaji baik baik macam mana nak faham sistem affiliate ni.. Serius rasa nak pecah kepala…

Setahun takde sales… sampai naik fed up.. tapi semangat tu maintain aje walaupun takde income.

Tapi korang tahu tak apa perasaannya bila boleh buat sales pertama kali…”WOW!!!
Macam dapat cabutan bertuah BMW 3 series rasanya..
Nak pula sales dari Clickbank yang aku punya bahasa inggeris lintang pukang
hahaha…

..


Dah la.. aku malas nak gelak banyak

Kalau nak cakap pelaburan ilmu ni, dah beribu riban aku habiskan semata mata nak memahami satu perkataan aje “affiliate”.. Tak tahu dah berapa banyak koleksi ebook luar negara dalam negara semua aku simpan.. TAPI

Bila dah mula dapat seni aku sendiri.. rasa macam mudah aje nak buat…

Cuma aku kena rajin…

Rajin menulis dan rajin bertanya

–> Apapun, biasanya part yang susah adalah “PART Belajar”.

Biasalah tu beb.

Pergilah mana-mana pun,

Korang kena anggap diri tu “bodoh” dan kena belajar semula dari bawah.
Itu prinsipnya.. Kalau dah pandai buat apa lagi nak belajar.. lebih baik mengajar.. betul tak?
Kita semua takde bezanya pun.. Cuma aku mungkin lebih dahulu tahu daripada korang pasal benda alah ni..

Tapi tak mustahil satu hari nanti aku pula terpaksa belajar dengan korang dan mungkin korang tak sedar yang aku adalah murid korang secara dalam diam..

Haha..

Nasihat aku jangan salah jumpa cikgu.. Kat luar tu banyak naga naga ganas yang suka ambil duit korang secara senyap..

Hakikatnya ajar benda yang basic basic aje..

Kenapa aku cakap macam tu?

Sebab aku pernah kena lah… xgklsh!@&XxP

Tapi itu semua asam garam dalam menuntut ilmu…

Lagi baik aku buat toneplus ni senyap senyap..

Ada yang nak polo tak? Projek web aku tak siap sepenuhnya lagi.. tapi dah boleh guna..
Tak reti nak buat? aku ajar free aje..

Boleh usha usha dan register percuma je dulu…

-> Daftar Percuma

Nanti kita sembang lagi

Read More

Isnin, 31 Oktober 2016

Mencari Keyword yang populer dan tepat di google


Oh.

Tajuk kali nih agak kurang populer tetapi ia mampu untuk beri kesan yang menguntungkan kepada peniaga Internet. 

Read More