Pemasaran Facebook Ads - Satu Fenomena kaedah pemasaran berkesan | Ini Blog mudahkot! Pemasaran Facebook Ads - Satu Fenomena kaedah pemasaran berkesan | Ini Blog mudahkot!

Pemasaran Facebook Ads - Satu Fenomena kaedah pemasaran berkesan


Orait, Kali ni kita lihat pula strategi berkesan daripada media sosial yang menjadi kegilaan dan fenomena di Malaysia pemasaran melalui muka buku atau dlm bahasa melayunya (Facebook).


Dari hari ke hari semakin ramai pengguna internet di malaysia menggemari aplikasi facebook nih..Fakta yang perlu anda ketahui tahun 2011 malaysia berada pada ranking 17 sebagai negara pengguna facebook tertinggi di dunia dengan jumlah 12 juta pengguna.hohoho.. Jadi itu satu peluang atau masalah? Sendiri pikir sendiri jawab.kihkihkihDengan wujudnya pelbagai jenis gadget, penggunaan internet semakin mudah dicapai. Jadi anda sebagai IM akan melihat dari sudut $..Persoalannya Bagaimana Facebook boleh buat duit untuk anda?

Kalau hari ini anda tak ada website atau blog pun anda tetap boleh buat duit dari internet ni dengan Fb. Tapi kalau anda ada dua-duanya lagi lah baik. Walaupun aplikasi FB nampak mudah tapi dengan teknik pemasaran yang salah akan buatkan orang lain menyampah dengan anda. Situasinya sama sahaja ketika anda sedang makan di kedai mamak tiba-tiba didatangi salesman. apa perasaan anda?

Kenapa saya kata FB adalah kaedah pemasaran yang berkesan untuk projek buat duit?

1. Pasaran yang luas baik tempatan mahupun global
2. Kos pengiklanan yang berpatutan
3. Pemasaran viral
4. Pasaran yang mudah ditumpukan berdasarkan demografik
5. Mudah diselia dan diselanggara

Bagaimana pula teknik pemasaran berkesan untuk memasarkan sesuatu produk di facebook? Apa yang perlu anda ketahui pembeli juga sama seperti anda. Tidak suka dipaksa dan memaksa.

1. Gunakan teknik soft selling dan bukannya hard selling.
2. Post gambar dan ayat-ayat power yang boleh mencairkan pelanggan.
3. Tagging image kepada rakan kenalan anda sahaja.
4. Guna Facebook Ads, groups, fan page dengan betul

Wujudkan perhubungan yang baik dengan pelanggan semasa memasarkan sesuatu produk. Ingat..jangan memaksa.. biarkan pelanggan anda terpaksa membeli produk yang anda pasarkan..tak kiralah produk fizikal..affiliate atau sebagainya..Etika yang baik akan memberi persepsi positif pelanggan terhadap anda..

Ada juga yang bertanya saya Macammana nak tambah like di Facebook fan page? Ada penyelesaian tak? Saya tanya dia pernah dengar nama Gobala Krishnan? Disebabkan dia pun newbie macam saya juga..memang dia tak kenal lah.. mamat si Gobala Krishnan memang otai lama.. Dia ni ada cipta script like Facebook fan page yg sedang glamer dalam pasaran tempatan sekarang ni "Samseng Facebook". Dah nama pun samseng memang samseng habis lah hingga boleh memaksa user like fanpage bila lawat blog anda. Memang panas hatilah kalau sesiapa yang jenis tak suka meng "Like" tu nak menunggu kan? Kira, berjaya jugak Gobala Krishnan create "Samseng Facebook" ini untuk capai target asal iaitu,, memaksa user meng "Like" sesebuah blog tanpa membaca dulu isi kandungan blog tersebut.

TAMBAH LIKE FAN PAGE HOT ITEM "SAMSENG FACEBOOK"

So far Feedback user yang beli script Samseng Facebook ni puas hati lah.. mau tak nye seminggu boleh dpt 500 like..sape nak kasi.. nak buat manual? mintak maap lah pakcik oit... harga script pun tak lah mahal sangat.. RM30 aje.. tapi resultnye.. memang terbaik..



Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

URL: HTML link code: BB link code:
posted by: Its maey 9:21 PG

Its maey menetap di Putrajaya. Saya amat sukakan dunia Blogging, aktiviti cari dan buat duit yg halal serta sudi berkongsi tips-tips mudah untuk motivasi diri dalam perniagaan dan pemasaran internet. Anda boleh ikuti its maey di Facebook, and Twitter

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Sila masukkan nama anda walaupun anda tidak mempunyai URL. Elakkan komen sebagai annonymous

Search