Khamis, 11 Julai 2013

5 Teknik Panduan Cara Pemasaran atau Promosi Produk Affiliate

Cara pemasaran atau promosi Produk Affiliate – Ada tak panduan khusus percuma yang boleh dijadikan batu asas untuk membuat pemasaran produk Affiliate? Jawapannya tentulah ada, 



Cara promosi Produk Affiliate


Anda Cuma perlu tanya sahaja pakcik google sure ada jawapannya. Nak percuma kenalah rajin buat homework. Nak lebih mudah belajar dari ilmu yang berbayar. Saya pegang pada kata orang tua, Duit boleh dicari, tetapi ilmu? mana nak dapat bang.. tak ramai orang yang ada. Kecuali berguru dengan yang pakar.

Kalau anda tak faham kiasan tu, buat-buat faham ajelah. Disini saya cuma nak kongsi bukan 1 TETAPI 5 Teknik Panduan Cara Pemasaran atau Promosi Produk Affiliate yang boleh dikatakan berkesan jika kena tempatnya. Hehe

Duit itu tidak akan bergolek dengan sendirinya walaupun kita panggil duit secara online. Jika nak buat duit melalui internet anda WAJIB menguasai ilmu pemasaran internet. Tanpa pemasaran atau promosi yang berkesan jangan harap anda akan dapat menjana pendapatan secara online bahkan dari rumah anda sekalipun. 

Jom kita lihat apa itu 5 elemen atau teknik pemasaran produk affiliate berkesan 

1. Pemasaran atau Promosi melalui pengiklanan PERCUMA

Saya tahu anda pasti sukakan yang percuma sebab itulah saya berikan anda tajuk ini. Sebenarnya kaedah ini kurang berkesan tetapi saya juga ada mencubanya dan berjaya menghasilkan beberapa jualan produk affiliate. Cuma anda perlu pelbagaikan ayat-ayat promosi dan fokus kepada link Affiliate. Jika boleh, buatkan pelawat tak tidur malam kalau tak membuat klik link affiliate anda. Jangan ulang ayat yang sama kerana ia lebih dilihat sebagai spam. Kalau boleh, buat promosi secara berjadual contohnya 1-5 promosi pengiklanan sehari. Anda boleh post iklan Percuma di bawah:

mudah-iklan.blogspot.com
free-ni.blog.blogspot.com
iklanhangat.blogspot.com 
hantariklan.blogspot.com
iklanselamba.blogspot.com
post-je.blogspot.com
iklan1malaysia.blogspot.com
mudah-iklan.blogspot.com
free-ni.blog.blogspot.com
iklanhangat.blogspot.com 
hantariklan.blogspot.com
iklanselamba.blogspot.com
post-je.blogspot.com
iklan1malaysia.blogspot.com
iklanpasangsiap.blogspot.com
iklandimudah.com
webniaga.net 
mudahiklan.biz

2. Pemasaran atau Promosi melalui Forum

Forum adalah tempat terbaik untuk anda membuat promosi. Sebaik-baiknya bina kredebiliti anda dahulu di ruangan forum supaya anda dikenali sebagai individu yang serius hasilkan duit dari internet. Anda boleh Letakkan banner ataupun ayat-ayat power di ruangan Signature sebagai umpan untuk  memancing pelawat membuat klik pada link affiliate anda. Jangan lupa perkenalkan diri dan komen secara beretika sepuas puasnya. Pilih Niche yang sesuai dan lakukan komen secara berjadual. Tak perlu habiskan masa seharian untuk komen di laman forum. Yang penting umpan yang dipasang adalah daripada adunan terpilih. Anda boleh join laman forum di bawah.

http://www.wangcyber.com
http://www.mesra.net/forum
http://jiwang.org
http://mesra.net
http://www.tokeikedai.net.my
http://forum.lowyat.net/
http://bincang.net/forum
http://carigold.com/
http://www.bicarajutawan.com/forum/
http://forum.kedaikopiim.com/

3. Pemasaran atau Promosi menggunakan Facebook

Malas saya nak cerita banyak pasal Facebook. Saya list beberapa teknik percuma untuk membuat pemasaran Affiliate di Facebook.

a. Gunakan Wall Post
Gunakan kreativiti anda sendiri untuk memasang ayat-ayat umpan. Jangan lupa masukkan link affiliate. Tinggalkan mesej yang berbentuk persoalan untuk menarik minat pelawat ingin tahu.

b. Gunakan Event 
Isi keterangan ringkas tentang apa yang ingin anda sampaikan atau aktiviti yang ingin anda lakukan

c. Sampaikan artikel ringkas di dalam Note
Hasilkan artikel yang memberi informasi mengenai Affiliate yang ingin anda promosikan

d. Private message dan Foto
Hantar mesej kepada rakan-rakan FB anda secara beretika. Jangan sesekali menghantar mesej kepada orang yang anda tidak kenali kerana anda akan dianggap membuat spam. Sampaikan foto dalam bentuk yang menarik perhatian orang ramai .

e. Gunakan FB Fan page/groups 
Saya rasa artikel berkenaan pemasaran Facebook Fanpage ini telah saya huraikan panjang lebar. cari sendiri lah

g. Chatting
Sambil berchatting selitkan beberapa link affiliate dan anda perlu pasang strategi untuk membuat pemasaran sebegini. Tackle dulu masalah rakan anda. Gunakan pendekatan Soft selling.

4. Pemasaran atau Promosi mengggunakan Blog

Gunakan blog anda sebagai landing page. Sebaik-baiknya 1 blog untuk 1 produk Affiliate atau 1 Niche sahaja. Jangan pelbagaikan kerana anda dilihat macam tak professional. Tuliskan review berkenaan produk affiliate dan tips. Anda boleh sertakan bonus tambahan sekiranya pelawat membeli produk affiliate dari link affiliate anda. Pasang banner di ruangan blog anda dan Jangan terlalu banyak kerana ia buatkan blog anda nampak tak kacak dan tak pro.

Kaedah kedua, buat carian blog yang bersangkutan dengan affiliate anda contohnya anda nak mencari blog buat duit online, Anda boleh menaip di google

“blog buat duit online” 

Kemudian tinggalkan komen-komen membina di blog-blog yang telah anda pilih. Subscibe blog berkenaan untuk memastikan anda mendapat komen yang pertama. 

5. Pemasaran atau Promosi menggunakan email

Pemasaran email merupakan teknik pemasaran atau promosi yang terbaik. Ia  mudah untuk diselenggara, Anda Cuma perlu copy ayat-ayat promosi dan kongsikan kepada rakan-rakan anda. Sebaik-baiknya buat dalam bentuk share seolah-olah anda tawarkan satu peluang kepada rakan-rakan anda dan tak mengkhususkan kepada satu orang.

Anda boleh gunakan Autoresponder seperti Aweber atau getrespond. Web ini bertujuan untuk mengumpul mailing list dan membuat penghantaran email secara sistematik dan beretika. Ada juga Autoresponder percuma macam emailtik. Anda boleh mencubanya percuma pada pautan ini >> Autoresponder Emelmatik

Tak ada perkara yang mudah dalam dunia ini dan saya juga tak janjikan dengan Panduan Cara Pemasaran atau Promosi Produk Affiliate ini anda terus berjaya hasilkan 5 Angka hanya dalam satu malam. Walaupun begitu, semua itu tak mustahil untuk anda perolehinya. Kunci kejayaan adalah kesabaran dan kesabaran itu penting kerana saya juga pernah tak dapat sebarang jualan dalam setahun. 

Anda tidak perlu jadi seorang pakar atau dapatkan segulung ijazah untuk mempromosikan produk affiliate. Anda perlu mencari program affiliate yang dirasakan boleh menjana jualan untuk anda. Tugas anda hanya membawa pelawat ke laman web affiliate. Inilah satu-satu cara yang mudah untuk cari duit sampingan dari internet. Beza antara orang berjaya dan gagal adalah usaha yang dilakukan. 

Sekiranya anda malas untuk membaca, saya sarankan anda dapatkan video panduan dalam bentuk Kursus Affiliate dari Rahman Basri. Ini satu-satunya kursus dalam bentuk video berkenaan pemasaran Affiliate yang berkesan dan paling mudah diamalkan untuk hasilkan jualan. Mana tahu selepas ini rezeki anda pula tercatat sebagai top affiliate di Jomniaga.




35 comments

Info yang sangat membantu terutama bagi seorang newbie macam saya.
Semoga sukses.

kalau rajin ussaha akan dapat hasilnya.

Terima kasih atas info yang diberikan..pemasaran affiliate sememangnya memerlukan komitmen yang tinggi..jika tahu strategi pemasarannya, pasti akan berjaya..

terima kasih atas info yang berguna ini.^..^

Cara Paling Bodoh dan Mudah Dapet Duit di Internet!

Minimal $100 Sampai $1000 Dari Clickbank Secara GRATIS!

Tehnik Sederhana Semua Pasti Bisa Tinggal Optimasi Saja!

Bisa Menghasilkan Namun Jarang Yang Mengetahuinya!

http://pusat-bisnistop.blogspot.com/2013/11/cara-bodoh-dapet-duit-dari-clickbank.html

beberapa master telah membuktikan cara ini, posting yang berbobot..

terima kasih admin atas info yang diberikan..sangat bagus untuk newbie-newbie yang baru nak bermula

Oh ya sesiapa yang hendak mendapatkan 2 ebook percuma berkaitan affiliate

boleh ke website ini untuk mendapatkannya.

-->> http://strategi-pemasaran.jomaffiliate.net/ <<--

betul..saya setuju...kejayaan takkan datang bergolek.. setiap hari harus belajar untuk tingkatkan cara promosi..

Teknik no.5 paling efektif. Kalau tak percaya tanya saya....terima kasih atas post diatas.

thanks gan sudah berbagi ilmunya dan bermanfaat tentunya dan membantu untuk promosinya :) salam Rajalistrik.com

affiliate sebagai pendapatan pasif. kena usaha dan belajar. insyaAllah akan berjaya.

Terima Kasih ...belajar terus belajar ...menuntut ilmu wajib,memberi ilmu dapat pahala..

Bagus info yang diberikan terutama newbies. Mahu menjana duit dari rumah secara automatik.Anda boleh Download Laporan "Formula Luar Biasa Buat Duit Dari Rumah" secara PERCUMA. Klik disini://Rm300Sehari.com

saya sukan dengan perkongsian ini..Harap ia dapat membantu meningkatkan bisnes online saya

Semoga dipermudahkan oleh Allah....

Cuma perlukan kerajinan dan usaha yg berterusan

Jika ada ilmu yg menarik harap boleh dikongsi bersama..

nice info, gan
btw kok ranking web nya masih gede ya? padahal artikel nya bagus loh

terima kasih.. oh.. pada aku ranking tidak begitu diberi keutamaan.. asalkan masih boleh jana pendapatan

Ilmu nya mantap, patut dicoba dahulu salam kenal dari bisnisborneo.com

Info dan ilmu yang berguna. Saya sudah dptkan dvd kursus affiliate rahman basri. Cukup padat, ringkas dan mudah difahami.

Sungguh jelas dan sangat berguna..thanks..:)

monthlymoneymaker.blogspot.com

wah, cari cari ilmu promosi malah ketemu artikel ini....mantabz dah
salam kenal dari bisniskrakatau.com

terbaik bos thnz sbb brkongsi ilmu yg sngat brguna...

azmigoldresources.blogspot.com

Tq admin. Ilmu berguna. Sy mencari kelas kemahiran komunikasi dlm biznes.. ada rakan2 blh bantu x. Tq

trima kasih atas info anda...sya mmg perlu informasi mcm ni...

Artikel yang menarik dan amat berguna untuk promosikan perniagaan di zaman online...terima kasih

Mantab arrikelnya, nambah referensi.

Ekagoblog.com

Artikel yang cukup mantap. Sekian kepada penulis.

www.theminimalist.biz

terimakasih bos tentang infonya dan salam sukses

Sila masukkan nama anda walaupun anda tidak mempunyai URL. Elakkan komen sebagai annonymous

EmoticonEmoticon