Jumaat, 18 November 2016

Boleh Jadi Kaya ke dengan Affiliate?


Hurmmm

Berat juga aku nak jawab soalan cam gini. Sebabnya dah ramai yang bertanya kat aku..

Cuma aku ni jenis yang sentiasa positif haha..

Jawapan aku kekal cam biasa… “BOLEH”

…….
………..

Tapi korang piker sendiri lah bukan mudah nak jadi jutawan ni.. Aku belum dengar lagi orang kita jadi jutawan dengan Affiliate.. Kalau dropship tu berlambak juga dan aku pernah handle kes jual gadjet di Insta sampai sales RM 30 Juta..

Tunetalk, Tone excel, Tone plus?


Pada aku itu bukan program affiliate…

Tapi keyakinan aku cukup tinggi yang ramai orang kita dah berjaya dapat income lebih dari 1 Juta dari bisnes sen sen ni..

Kebanyakannya mereka yang buat sales gila gila masa program ni launching..

Dan majoriti dari kawan aku yang buat ni takda lagi yang dapat income banyak tu..
Kiranya yang aku dengar majoriti, boleh cecah RM20K sebulan, RM7K sebulan, dua ratus sebulan, banyak lagi lah.. Tengok pada usaha diaorang..

Pada aku program ni se akan akan MLM tapi bukan lah MLM sebabnya syarikat takde mohon lesen AJL pon..

Produk diaorang cuma atas sekeping simkad aje.. Kiranya kalau jual simkad tu dapatlah kelebihan kelebihan.. Untung untung boleh dapat BMW 3 Series kalau nama naik cabutan bertuah..

Caranya buat duit dengan jual simkad 

Okeh lah.. aku malas nak cerita pasal tone plus a.k.a tunetalk ni..

Siapa nak buat, boleh terus buat… tak nak pun takpa..

Tapi usah kondem ahli toneplus.. sebab bisnes diaorang genuine bisnes.. Takkan ler Tan Sri Fernandes (owner Air Asia) nak buat kerjasama dengan company skim cepat kaya.. dia pon dah kaya ape..

Nak daftar percuma boleh rujuk group “smart” smartprepaid2u

Okeh...

Terus Terang Aku Katakan Program Affiliate ni susah sebenarnya.

Ya.

Betul. Serius..

Tepuk pipi dulu.. jom kembali ke alam realiti semula.

Benda ni totally susah. Korang nak kena ambil tahu pasal domain hosting, pasal blogspot, pasal nak buat backlink, pastu kena pilih produk, nak kena pandai cari produk bagus, kena tahu tulis ayat copywriting, belajar pulak teknik SEO, beli domain, dan macam macam lagi lah korang kena tahu…

Why?

Sebab aku sendiri pun tak tahu apa-apa masa buat mende alah ni 8 tahun lepas..

Dari sehari ke sehari aku kena study dan kaji baik baik macam mana nak faham sistem affiliate ni.. Serius rasa nak pecah kepala…

Setahun takde sales… sampai naik fed up.. tapi semangat tu maintain aje walaupun takde income.

Tapi korang tahu tak apa perasaannya bila boleh buat sales pertama kali…”WOW!!!
Macam dapat cabutan bertuah BMW 3 series rasanya..

Nak pula sales dari Clickbank yang aku punya bahasa inggeris lintang pukang
hahaha…

..


Dah la.. aku malas nak gelak banyak

Kalau nak cakap pelaburan ilmu ni, dah beribu riban aku habiskan semata mata nak memahami satu perkataan aje “affiliate”.. Tak tahu dah berapa banyak koleksi ebook luar negara dalam negara semua aku simpan.. TAPI

Bila dah mula dapat seni aku sendiri.. rasa macam mudah aje nak buat…

Cuma aku kena rajin…

Rajin menulis dan rajin bertanya

–> Apapun, biasanya part yang susah adalah “PART Belajar”.

Biasalah tu beb.

Pergilah mana-mana pun,

Korang kena anggap diri tu “bodoh” dan kena belajar semula dari bawah.
Itu prinsipnya.. Kalau dah pandai buat apa lagi nak belajar.. lebih baik mengajar.. betul tak?
Kita semua takde bezanya pun.. Cuma aku mungkin lebih dahulu tahu daripada korang pasal benda alah ni..

Tapi tak mustahil satu hari nanti aku pula terpaksa belajar dengan korang dan mungkin korang tak sedar yang aku adalah murid korang secara dalam diam..

Haha..

Nasihat aku jangan salah jumpa cikgu.. Kat luar tu banyak naga naga ganas yang suka ambil duit korang secara senyap..

Hakikatnya ajar benda yang basic basic aje..

Kenapa aku cakap macam tu?

Sebab aku juga pernah kena lah… xgklsh!@&XxP

Tapi itu semua asam garam dalam menuntut ilmu…

Lagi baik aku buat toneplus ni senyap senyap..

Ada yang nak polo tak? Projek web aku tak siap sepenuhnya lagi.. tapi dah boleh guna..
Tak reti nak buat? aku ajar free aje.. buat pemasaran online.. yang penting niat kena baik.. hati kena baik.. baru ong mari maa...hehe

Boleh usha usha dan register percuma je dulu…

-> Daftar Percuma

Nanti kita sembang lagi

2 comments

Aku rasa kat Malaysia ni yang aku pernah dengar jadi kaya sebab affiliate Patric Chan je la kot

tapi tak mustahil boleh berjaya dalam affiliate.. cuma kena rajin...terutama explore market luar..

Sila masukkan nama anda walaupun anda tidak mempunyai URL. Elakkan komen sebagai annonymous

EmoticonEmoticon