Khamis, 2 Februari 2017

Bagaimana jana pendapatan dengan blog


Huh…


Marah betul rasanya bila tengok komen spam yang masuk kat blog ni.. Panas je hati rasa.. Penat kot nak buang… 

Kalau iya lah nak jana pendapatan guna blog pon agak agak lah nak buat spamming sampai 10 komen satu masa… bengkek aje rasa..

komen spam pada blog

Oh..

Korang tahu tak 2017 ini ramai internet marketer back to the basic semula..

Dengar ura uranya kat fesbuk tu dah nak tepu dengan advertiser.... tambah kos facebook ads semakin menggila.. cekik darah.. tapi tak dinafikan ramai lagi marketer yang masih setia untuk buat duit kat facebook.. 

gile tak.. live traffic kot..

Rugi sangat kalau tak belajar ilmu fesbuk ads.. Tapi apa yang aku duk perati kat fesbuk benda sama aje yang diajar.. yang penting kena tahu niche dan market.. buat retargeting mudah cakap tanam pixel kode... insha Allah boleh buat prospek tak tidur malam...

Ramai usahawan online berjaya dengan teknik pemasaran facebook sebab faham kehendak ads dan macam mana nak kurangkan kos iklan..

Kalau korang kurang mahir dan teringin nak belajar dengan orang yang sepatutnya aku cadang korang usha usha panduan video facebook ads zyan.. Kalau korang google pun memang budak ni mahir bab online marketing.. 

Sebab aku pun pernah beli banyak panduan pemasaran yang dia buat jadi...aku berani nak  rekomen…lerrr..

--> Pakej Video cara FB ads yang betul

Okeh.. apa yang korang nak tahu tentang jana pendapatan di rumah guna blog?

Kalau korang asas blog pun tak tahu macam mana nak jana pendapatan.. betul tak? Dan aku cakap terus terang aje.. nak buat duit dari blog ini bukan perkara mudah sehari dua terus boleh dapat income..

Asasnya kena ada minat menulis.. kedua kena ada ilmu blogging.. Dan ketiga dalam kepala otak itu buang jauh jauh 3 perkataan ni.. “DUIT” .. "KAYA".. atau “WANG”

.. Kenapa aku cakap macam tu…

Kalau fokus korang memang nak hadap duit aje.. aku cakap tak kemanannya blog korang tu.. 

kejap aje boleh tahan.. paling lama pun sebulan dua aje lah.. lepas tu…

.... ermmmm… 

Benda ni semua aku dah lalui dulu dulu lagi.. bila dah lama lama menulis mood itu akan datang dan akan jadi sebahagian daripada rutin harian korang... Tak dapat duit pon tak apa asalkan dapat beri ilmu.. dapat kawan baru.. dapat musuh baru.. 

hohoho..

Kalau nak tahu macam mana blog ini boleh buat duit elok korang hadap dulu entri lepas yang pernah aku tulis..
 
entri : Bagaimana nak jana pendapatan di rumah guna blog

Bagaimana jana pendapatan dengan blog

Okeh..

Dah...

Rasanya cukup lah.. benda sama aje aku tulis pun..

Dah korang tanya benda sama..

Jawapan aku tetap sama juga lah..

Hehehe


2 comments

skdr nk btnya la ni..adakah bila sy click je blog ni tuan trus dpt duit?sbg cnth.sy ada buat 1 blog mlalui adwords,adakah bila org click duit trus msuk ke akaun?ke mst ada syrat2 jgk

Salam auditor, saya ada blog saya sendiri sejak 2014 lagi, berapa audience dalam seminggu untuk dalam bulan pertama encik guna pakai adsense Google yang dapat jana $40++ ? Saya memang berminat untuk berkejaya sebagai blogger.. kalau tak menyusahkan encik.. encik boleh lawatbuat blog saya CERITA HIDUP NIE dan berilah komen.. saya berminat sangat

Sila masukkan nama anda walaupun anda tidak mempunyai URL. Elakkan komen sebagai annonymous

EmoticonEmoticon